Preview Mode Links will not work in preview mode

Tag med på en rejse til oldtidens Ægypten og Antikkens Rom og Grækenland blandt mumier, guder og helte. Eller dyk ned i fortællinger om franske impressionister, danske guldaldermalere og de ypperste skulptører. Med Glyptotekets podcasts i ørene får du nye vinkler på 6.000 års kunst i verdensklasse og et indblik i vores civilisations historie.

Jul 4, 2022

I denne podcast kan du høre den feministiske aktivist og debattør Emma Holten og komponist og performer Jeanett Albeck i en samtale om at finde og skabe sig selv – som menneske, debattør, kunstner – og kvinde.

Samtalen udspringer af særudstillingen om den franske kunstner Suzanne Valadon, hvis karriererejse fra fattig nøgenmodel til anerkendt kunstner på den parisiske kunstscene i begyndelsen af det 20. århundrede er opsigtsvækkende, fordi hun både trodsede sin sociale klasse og sit køn, og med sine markante nøgenstudier af kvinder banede nye vegne for kunsten.

Ført an af journalist Alberte Clement Meldal reflekterer Holten og Albeck over deres egne karrierer set gennem Valadons liv og værk.

Podcasten er baseret på et arrangement, der foregik i Glyptotekets Festsal den 28. maj 2022.

Optagelser, lyddesign og klip af Weronika Andersen. Speak og tilrettelæggelse af Mette Kruse.