Preview Mode Links will not work in preview mode

Tag med på en rejse til oldtidens Ægypten og Antikkens Rom og Grækenland blandt mumier, guder og helte. Eller dyk ned i fortællinger om franske impressionister, danske guldaldermalere og de ypperste skulptører. Med Glyptotekets podcasts i ørene får du nye vinkler på 6.000 års kunst i verdensklasse og et indblik i vores civilisations historie.

Mar 30, 2020

I dette første afsnit dykker vi ned i Aristofanes’ ”Rytteriet”. Rytteriet er en spiddende politisk satire over de mekanismer i et demokrati, der i populismens navn kaster folket i tyranniets favn. Vært: Klaus Rothstein. Medvirkende: Oversætter og Ph.D. i klassisk græsk, Marcel Lysgaard Lech. Satireforsker,...


Mar 26, 2020

Lyt til uddrag af Carl Jacobsens brev til sønnen Helge Jacobsen. Helge Jacobsen er på dette tidspunkt 21 år og udviser en spirende interesse for moderne fransk kunst. Faderen kommer bl.a. ind på sønnens begejstring for de impressionistiske malere, som han ikke deler.

Brev til helge Jacobsen, dateret 8. februar 1903...


Mar 26, 2020

Lyt til oplæsningen af brevet, hvor Helge Jacobsen lykønsker Wilhelm Hansen med samlingen af franske malerier i anledning af Ordrupgaardsamlingens indvielse. En samling, han selv kunne have ønsket sig til Glyptoteket. Helge Jacobsen afslutter brevet med en rettelse til Wilhelm Hansens fortegnelse over malerier, som...


Mar 26, 2020

Lyt til oplæsningen af Carl Jacobsens sidste brev til sønnen Helge Jacobsen, skrevet seks dage før faderens død. I brevet klager han over sønnens uskønne gang, og beder ham om at gøre sig mere umage. Påskriften ”Papas sidste Brev til mig” på konvolutten er senere tilføjet af Helge Jacobsen.

Carlsberg...